EQUAL E/011 "Aktív Műhely"

EQUAL E/011 "Aktív Műhely" (partner) A projekt az értelmi fogyatékosok foglalkoztatásával foglalkozó alrendszer fejlesztését tűzte ki célul. A projekt keretében 6, a célcsoport foglalkoztatásával dolgozó szervezet fejlesztési partnerségében hajtja végre a következő feladatokat: szakemberképzés, online tudásbázis építés, néhány fő értelmi sérült foglalkoztatásba vonása és képzése, szakmai hálózat építése, partnerek profiljának bővítése új szolgáltatásokkal. E program keretében a Mécses Egyesület 10 segítséggel élő fiatalnak biztosít képzést, majd munkát.

A fejlesztési partnerség tagjai

Partnerség Vezetője: Kézenfogva Alapítvány

Partnerek: Bárka Alapítvány, Esőemberekért Egyesület, Fogd a Kezem Alapítvány,
Mécses Szolgáló Közösség Egyesülete, Szimbiózis a Harmonikus Együtt-létért Alapítvány

Konyhai kisegítő - felszolgáló képzés

A képzés célja, hogy felkészítése a projektrésztvevőket a támogatott foglalkozásban való részvételre, megszerezzék a képzés alatt azokat az ismereteket és azt a gyakorlatot, készséget, hogy felszolgálói, konyhai munkakörben irányítással a kiadott feladatokat el tudják végezni.

A képzés keretében a projektben résztvevő a szakember segítségével feltérképezi a meglévő adottságait, a képzés során mozgósítható ismereteit, és a képzés ezekre a képességekre alapszik.
A képzés foglalkoztatás közben folyik, integrált módon, a gyakorlati és elméleti ismereteket a foglalkoztatás közben szerzik meg.

Képzés

egualhungary.hu

The EQUAL Programme is funded by the European Social Fund and the Hungarian Government.

Az EQUAL Program az Európai Szociális Alap és a Magyar Kormány finanszírozza.