EFOP 1.1.3-17

„NŐ az esély”
„Esély és lehetőség a szociális szektorban MINDENKINEK”

A projekt közvetett célja:

A társadalmi előítélettel és munkaerő-piaci diszkriminációval küzdő munkanélküli roma nők társadalmi befogadásának javítása, a roma önazonosságukat vállaló személyek foglalkoztatásán keresztül a közszolgáltatást végző intézmények szolgáltatásainak minőségi javulása, együttműködő közszolgáltatási intézmények kialakításának elősegítése.

A projekt közvetlen célja:

Mezőberény városában a Mécses Szolgáló Közösség Egyesülete (mint szolgáltatói nyilvántartásba bejegyzett szociális szolgáltató) által működtetett intézményekben 16 fő roma nő 24 hónapos heti 40 órás foglalkoztatása, majd 12 hónapos tovább foglalkoztatása.

A programba Mezőberényből és a környező 6 településről (Murony, Csárdaszállás, Kamut, Békés, Köröstarcsa, Hunya) kerülnek felvételre roma nők, ezzel esélyt és lehetőséget kapnak teljes értékű szakemberként a munkavállalásra. Szociális ápoló-gondozó OKJ képzéssel szakvégzettséghez és szakmai tudáshoz jutnak a program alatt.

A program 2018. 01.01-én kezdődik. A képzést mentorok és szakmai munkatársak segítik, akik fogyatékos specifikus ismereteket, valamint vizuális kommunikációs ismereteket és a támogatott lakhatás módszereit ismertetik meg a jelentkezőkkel. A képzéssel egybekötött foglalkoztatás a 16 főnek 2018. március 1-én kezdődik. Ezt megelőzően február hónapban számítógépes kompetencia képzésben és felkészítésben részesülnek.

Mécses Szolgáló Közösség Egyesülete

5650 Mezőberény, Petőfi S. u. 54.
Email: iroda@mecsesegyesulet.hu

Projekt menedzser és pénzügyi vezető: Benczúr Tamás